Art Fest Berkovitsa 2017

Концепция

Aрт Фест Берковица цели да постави ежегодна традиция, подиум за среща на култура, изкуство, образование и алтернативни градски проекти, с цел обмен на идеи, позитивна промяна на облика на града и живота на жителите му, възраждане на традиционните занаяти в града и засилване на културния и творческия обмен между творци от страната и чужбина.

Организаторите, активни в сферата на изкутвото и социалната дейност, целят на базата на многогодишния си опит да създадат една фестивална традиция, богата на нови импулси, идеи и вдъхновение отвъд рамката на сивото ежедневие.
Програмата на фестивала залага на деликатен синтез на изкуствата, поднесен по достъпен и атрактивен начин с активни участници, провокиращи творческото мислене и изразяване чрез различни средства.
Фокусът на фестивала е насочен кьм деца, юнуши и порастнали деца от всички възрасти, живеещи в рамките на община Берковица, както и към гости на фестивала от други градове на страната и чужбина. Фестивалът разчита на масирана реклама в големите градове на странaта София, Пловдив, в област Монтата, община Берковица и Вършец, както и зад граница.
Ще предложим широк диапазон от артистични събития, концерти, изложби, креативни, образователни и художествени занимания, занаяти и курсове, напълно безплатни за всички участници. Арт фест берковица предоставя необичайната възможност за активна положителна промяна на градската динамика и среда. С помощта на артисти и социално ангажирани съграждани ще инициираме обществени събития, срещи, беседи и активни работилници за трайна промяна на общественото пространство.

Фестивална рамка

Под формата на алтернативни културни събития, арт пърформанси, концерти, уъркшопи, работилници, пленери и изложби, арт фестивалът ще сьбере както деца, така и техните родители и ще ги срещне с утвърдени местни занаятчии, майстори и млади творци от различни сфери на изкуствата от Берковица, страната и чужбина.

Културен фактор
Ние вярваме в сълбокия смисъл и значение на културата за развитието на човека и че талантливите хора са национално богатство! Централен стремеж на АРТ ФЕСТ БЕРКОВИЦА е позитивната промяна на облика на града и живота на жителите му, възраждането на многобройните традиционни занаяти в града и засилване на ролята на изкуството и традициите в живота на младите хора, както и предоставяне на възможности за културен туризъм и повишаване интереса към град Берковица и северозападна България.
Предагогически фактор
За нас – художествени и музикални педагози, художници, дизайнери и музиканти, откриването и развитието на детския потенциал и възможности са с голям приоритет. Обменът на идеи, умения и комуникацията на мултикултурно ниво и отвъд възрастови граници е пряката цел на фестивала.
Социален фактор на фестивала

В рамките на фестивала желаем да стимулираме социалния обмен между деца и възрастни с увреждания, пенсионери и широката общественост, предвиждаме специални уъркшопи с цел интеграция на децата от центрове за деца с увреждания и домове за стари хора.
Поканени да участват в разнообразни работилнички са и децата от целодневни детски заведения и училища от община Берковица, Вършец и град Монтана.

Предвидени са специални художествено-терапевтични уъркшопи с деца от Центьра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания гр. Берковица, както и с възрастни от Дома за стари хора град Берковица. Желаем да стимулираме социалния обмен между пенсионери (от Домове за стари хора), деца и възрастни с увреждания и широката берковска общественост.

СЪБИТИЯ

 

12-20- РАБОТИЛНИЦИ ЗА ДЕЦА

 

След успешния старт на Работилничките през 2016 Арт Фест Берковица и тази година ще предложи богата креативна и напълно безплатна програма за ентусиасти от всички възрасти!

За всички малки и големи, които с удоволствие рисуват, мечтаят, моделират, скицират, творят или такива които никога не са го правили! Заповядайте!

Tук ще имаш шанса да се запознаeш и да трупаш опит с различни материали и художествени стилове, да реализираш желанията си, работейки в малки групи, придружени от професионалист в съответната сфера.

Нашите работилнички целят да подпомогнат развитието на креативния ти потенциал и реализирането на идеи ти в няколко раздела :

– изобразително изкуство

– футбол на маса / джаги за деца и юноши

– уъркшоп скейтборд

– графичен дизайн

– пленери на открито

– работа с глина

– стъклопис

– работилница за израбoтка на тефтери

Арт Фест Берковица цели да предостави на децата и младите достъп до изкуство, както и да задълбочи познанията им в тази сфера!

Ще представим традиционни занаяти и модерни стилове в изкуството и желаем да стимулираме социалния обмен между деца и възрастни, така поканени да творим заедно са и каките и батковците и родителите и бабите и дядовците!

Чрез работилниците се стремим да предоставим и възможност за изява на артисти, професионалисти и педагози, които споделят нашите ценности!

ВСИЧКО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО

НЯМА ВЪЗРАСТОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ

няма нужда от предварителни познания!

КОГА? от 12 до 20 Август /градинката зад бившето заведение “Елит”/

 

17-20 АРТ ФЕСТ БЕРКОВИЦА  

От 17 до 20 aвгуст 2017 Арт Фест Берковица отново стъпва на родна земя и разтърсва с тежката АРТилерия малкото балканско градче.

Интернационалната арт платформа Арт Фест Берковица стартира 2016 и тази година се завръща, отново обединявайки стрийт арт, модерни и експериментални арт форми.

Над 30 артисти от Европа ще превърнат фестивалния ареал на местната обсерватория, зад областта Малинарката в оpen air галерия на всеобхватното модерно изкуство. Ще има графити наживо, концерти, изложби, виртуален тур, пърформанси, арт инсталации, уъркшопи, абсолютно необходимата чил територия и пътешествие в берковския балкан в последния ден на фестивала.

 

18 И 19 – КОНЦЕРТНИ ВЕЧЕРИ

 

17- БАСКЕТБОЛ ТУРНИР

За всички любители, професионалисти и всички, които искат да разнообразят скучния следобяд с малко спортни занимания. Баскетболният турнир ще се проведе за втора поредна година. В рамките на целия ден на 17-ти август на игрището на гимназия “Д-р Иван Панов”!

За записвания и промяна на локацията моля следете събието ни и страницата за повече информация!

 

Артисти:

 

Graffiti:

Innerfields / Berlin

Innerfields

 

HAUS 75 / München

HAUS 75

 

ARSEK & ERASE / Sofia

Jelio Dimitrov Arsek

Georgi Dimitrov Erase

 

Nely / Sofia

Neli Drumeva

 

Lion Fleischmann / München

Lion Fleischmann

 

ROCKET 01.co.uk

Rocket01.co.uk

 

Faunapraphic

Faunagraphic

 

ТASK / Sofia

Taskore

 

POZE / Sofia

https://www.instagram.com/pozeesp/

 

0511 / Sofia

0511

 

GLOW / Sofia

GLOW

 

RAYS

https://www.instagram.com/rays_street/

Virtual Reality Tour & Exhibition:

Frederik Schulz / Berlin

Frederik Schulz pan-o-rama

 

Photographic exhibition of Vladi Grozdanov / Изложба фотография от Влади Грозданов в “Кръстевата къща”

https://www.facebook.com/vladi.grozdanov88?ref=ts&fref=ts

 

Music:

 

18ти Aвгуст

Кристиан Крумов и Катерина Еленкова

Анна-Мария Герасимова
Dance purformancе- Анна-Мария Велкова

Paracosm

MNJ DJ

https://www.facebook.com/vkusna.manja

 

19ти Август

 

Участници:

начало 19:00
Иван Прусийски
100&LOVE DJ
https://www.facebook.com/Stoilove/?fref=nf&pnref=story

Tha Crew  / Fact & Why /  МC HEMA

Aнгел Ковачев и  Аn’faithful Band
DJ Apollyx Motolov

 

 

Подкрепа

Всяко лице или учреждение e добре дошло да се включи с помощ и да подкрепи събитието спрямо възможностите си, каквито и да са те!
Ние като организатори желаем да помогнем за развитието на града и страната ни и възпитанието на новото поколение и се надяваме да достигнем възможно повече хора, готови да се включат идейно или дейно в инициативата.
Надяваме се нашата идея да събуди ентусиазма и интереса Ви!

С подкрепата на

“Ротари Клуб” гр. Берковица и ресторант “Воденицата”

музика: Светослав и Иван Милушеви

печат: Easyworks гр. София