01. Цели

Aрт Фест Берковица цели да постави ежегодна традиция, подиум за среща на култура, изкуство, образование и алтернативни градски проекти, с цел обмен на идеи и позитивна промяна на облика на града и живота на жителите му, както и да подкрепи възраждането на традиционните занаяти под една нова форма и ъндърграунд културата в България. Организаторите, активни в сферата на изкуството и социалната дейност, целят на базата на многогодишния си опит да създадат една традиция, богата на нови импулси, идеи и вдъхновение отвъд рамката на сивото ежедневие.

02. Изкуство

Ние вярваме в дълбокия смисъл и значение на културата за развитието на човека и  талантливите хора,който  са нашето национално богатство! Централен стремеж на АРТ ФЕСТ БЕРКОВИЦА е позитивната промяна на облика на града и живота на жителите му, възраждането на многобройните традиции, поднесени под една нова форма.
Да повишим интереса за придобиване на професионални знания в тази сфера и интереса към изкуството. Вниманието на фестивала е насочено към деца, юноши и деца от всички възрастови групи, живеещи в рамките на община Берковица, както и към гости от страната и чужбина. Откриването и развитието на детския потенциал и възможности са с голям приоритет. Обменът на идеи, умения и комуникацията на мултикултурно ниво и отвъд възрастови граници е пряката цел на фестивала.

03. Фестивал

Ще предложим широк диапазон от артистични събития, концерти, изложби, креативни, образователни и художествени занимания, занаяти и курсове, достъпни и напълно безплатни за всички участници. Програмата ни залага на деликатен синтез на изкуствата, поднесен по достъпен и атрактивен начин с активни участници, провокиращи творческото мислене и изразяване чрез различни средства. Ще можем да дадем шанс и едно ново начало сред младото общество и да ги провокираме да могат да изразяват себе чрез изкуството.

За Арт Подиум

Целите на сдружението „Арт Подиум“

са да постави културни традиции и бъде подиум за среща на култура, изкуство, образование и алтернативни градски проекти, с цел обмен на идеи, позитивна промяна на социалната среда и живот; засилване ролята на изкуството и традициите в живота на младите хора; обмен на идеи, умения и комуникацията на мултикултурно ниво и отвъд възрастови граници; засилване на културния и творческия обмен между творци от страната и чужбина; насърчаване сътрудничеството с български и чуждестранни младежки организации с цел обмяна на опит в областта на образованието, културата, проблемите на младите поколения и стимулира диалога между млади хора и артисти от страните членки на ЕС; да съдейства за популяризиране и реализация на творчеството на талантливи, млади хора в страната и чужбина; откриването и развитието на детския потенциал и възможности, провокиране на творческото мислене и изразяване чрез различни средства; предоставяне на младите възможност за достъп до изкуство; улесняване на интеграцията на младите хора в обществото, насърчаването на тяхната инициативност и бъдеща социална и професионална реализация; защита на социалните интереси на младите хора; предоставяне на възможности за активна и положителна промяна на общественото пространство, градската динамика и среда; възраждане на традиционните занаяти; представяне, развитие и интеграция на модерните стилове в изкуството.

Екип

Имаш идея? Сподели я с нас и ние ще ти помогнем да я развиеш!

ПИШИ НИ